Novinky

Toyota Mark X GRMN: ostrá zadokolka má 318 koní

Toyota na TAS velmi příjemně překvapila, když po čtyřleté absenci vrátila do nabídky na domácím trhu sportovní sedan Mark X GRMN. Předešlá generace vznikla pouze ve stokusové sérii, což zřejmě bylo málo, protože těchto exemplářů bude k dispozici 350.

Verze od Gazoo se liší agresivnějším nárazníkem s většími nasávacími otvory, štěrbinou místo masky chladiče, 19″ kovaná kola BBS, výdechy za zadními blatníky, difuzorem se dvěma páry koncovek výfuku po stranách a decentním křidélkem na víku kufru.

Co už na první pohled úplně vidět není – auto má karbonový střešní díl, což snížilo váhu auta o 10 kg a o chloupek snížilo těžiště a silnější brzdy s bílými třmeny. Sportovní podvozek má nové pružiny a tlumiče a došlo také k přeladění elektrického posilovače řízení. Interiér je vyveden v semišovém čalounění, nechybí sportovní sedadla, karbonové a lesklé černé dekory a hliníkové pedály.

K pohonu slouží atmosférický V6 3,5 l o výkonu 318 koní a s točivým momentem 380 Nm, zkombinovaný výhradně se šestistupňovým manuálem a roztáčející kola zadní nápravy. Cena v Japonsku začíná na 5,13 milionech jenů, tedy v přepočtu lehce přes milion korun.