Novinky

Gazoo Racing upravilo také Daihatsu Copen!

Vypadá to, že se sportovní divize Toyoty Gazoo Racing nemá v plánu zaměřit jen na modely mateřské značky, na Tokyo Auto Salon byl totiž prezentován také koncept Copen GR Sport od automobilky Daihatsu. Ta postupně ztrácela svou nezávislost a od roku 2016 patří kompletně právě Toyotě a v rámci koncernu se specializuje zejména na minivozy třídy kei.

Představení studie Copen GR Sport naznačuje, že by z příslušnosti k Toyotě mohlo Daihatsu též časem benefitovat prostřednictvím sportovně laděných verzí některých modelů, roadster Copen k tomu samozřejmě přímo vybízí.

Gazoo se zaměřilo na zvýšení tuhosti karoserie copenu, provedlo úpravy zavěšení, na zadní nárazník přidalo difuzor, na předek zase masku „Functional Matrix“ se strukturou včelích pláství a nechbyí samozřejmě potřebná loga. 😉 Kabina byla vybavena sportovními sedadly Recaro a přepracovaným přístrojovým štítem. Vůbec bych se nedivil, kdyby se příští rok na TAS objevil Copen GR Sport jako produkční model.

Když už jsme u copenu, Daihatsu ještě informovalo o další studii, jejíž první fotku jsem ukázal ve článku, věnovaném letošní účasti Daihatsu na TAS. Jmenuje se Copen Cero Sports Premium a jeho retro styl s rozměrnou chromovou maskou chladiče umocňuje šedá střecha a sedadla Recaro ze studie GR Sport.

2 komentáře: „Gazoo Racing upravilo také Daihatsu Copen!

  • No… bohuzel v evrope nas to nemusi moc zajimat 🙁

    • Což o to, takových aut je na tomhle webu víc. 😉 Ale o to zase tak moc nejde. 🙂 Navíc – přes UK není takový problém to dovézt.

Komentáře nejsou povoleny.