Novinky

Lexus RC F: Track Edition shodila 80 kilo!

Tak – a máme tu konečně ostrou verzi lexusu pro ty, kterým klasické verze F přijdou stále příliš gétéčkové. Po sérii teaserů luxusní japonská značka ukázala produkční verzi na okruh zaměřeného modelu RC F Track Edition. A jak se dalo očekávat, hlavním tématem byla váha, která je největší slabinou kupé RC F.

Lexusu RC F Track Edition se povedlo zhubnout 80 kilogramů a to zejména díky rozsáhlému použití karbonu. Auto z něj má střešní panel, kapotu, a zadní křídlo, uhlíkový kompozit se ale objevil i interiéru. Další úsporu hmotnosti přinesla 19″ kovaná kola BBS s keramické brzdy Brembo, tato kombinace snížila neodpružené hmoty oproti výchozímu RC F o 25 kg.

Ani jsem to nečekal, ale symbolicky se zvedl také výkon atmosférického V8 5.0 – o 5 koní a 8 Nm. Nic, co byste poznali, ale výsledných 479 koní a 535 Nm určitě nezarmoutí. 😉 Převodovka zůstala beze změn, ale došlo ke zkrácení stálého převodu pro zajištění ostřejších reakcí motoru.

Lexus RC F Track Edition nebude žádná masovka, vznikne v omezeném počtu, jak velký ale nakonec bude, nebylo zatím oznámeno. Asi se nejprve čeká na reakce potenciálních zákazníků. Známa není v tuto chvíli ani cena, ale připravte se, že levné to opravdu nebude.