Novinky

Infiniti QX Inspiration: vize elektrické budoucnosti …s menší ostudou

Infiniti ukázalo první fotky detroitské studie QX Inspiration ještě před autosalonem a přiznávám, že moc velké nadšení ve mě nevyvolaly. Ale s novou sadou snímků musím svůj prvotní názor trošku přehodnotit. Ne, že bych ze studie byl úplně odvázaný, ale rozhodně teď působí mnohem lépe. Jsem opravdu zvědavý, jak moc se budou v budoucnu elektromobily Infiniti této studii podobat.

Každopádně auto rozhodně nevypadá nijak nereálně, klidně by mohlo, po provedení lehkých změn (hlavně na předním nárazníku), zamířit do výroby. Luxusní interiér je ale designérskou exhibicí, dveře se otevírají proti sobě a nemají středový sloupek, místo volantu má koncept knipl, místo sedadel pohodlná křesla a místo palubky displej – něco takového nejspíš ještě pár let v reálných autech neuvidíme.

Na konceptu je pozoruhodné také to, že je funkční (rozuměj pojízdný). Tedy měl být. Auto po proslovu nového šéfdesignéra Karima Habiba mělo přijet na pódium detroitské expozice značky, jenže …nepřijelo. V zákulisí se rozbilo a způsobilo tak Infiniti pořádnou ostudu. Stánek o něj ale ochuzen nebyl, bylo na něj dotlačeno dodatečně. 😉 Na první bateriový elektromobil Infiniti si budeme muset počkat až po roce 2020.