Novinky

Infiniti: QX30 s technikou Mercedesu není úspěšný produkt

Kompaktní crossover Infiniti QX30 se ještě neprodává ani tři roky, automobilka však již nyní ví, že se nepovedl. Vloni se jich v USA, které je pro značku nejdůležitějším trhem, prodalo 8100, což stačí s přehledem na poslední místo v tabulce prémiových kompaktních crossoverů. Za stejné období prodal třeba Lexus přes 62 tisíc NX a i druhé nejhorší BMW X2 má o 100 % lepší výsledek.

„Není to úspěšný produkt,“ zhodnotil QX30 nový šéf Infiniti Christian Meunier a jedním dechem dodal, že i přesto se plánuje nástupce, jenž však bude postaven na nové platformě Infiniti, žádné spojení s Mercedesem tedy už nebude. To může vyznít tak, že za neúspěch může spolupráce s německou automobilkou, ale není tomu tak, Mercedesů GLA se vloni prodalo v Americe přes 24 tisíc kusů.

Kde vidí problémy QX30, Meunier neuvedl, auto má sice docela specifický design, ale to by měla být spíše výhoda, určitě není ošklivé a ani po stránce techniky nezaostává. Japonská automobilka tedy má o čem přemýšlet. Ještě je čas, Infiniti nemá zájem jej nahradit předčasně, takže v nabídce vydrží ještě minimálně dva roky.