Novinky

Toyota Prius MY2019: modernizovaná verze pro Evropu

Pro premiéře Toyoty Prius MY2019 pro Ameriku na loňském Los Angeles Auto Show nyní automobilka představila také prius modelového roku 2019 pro Evropu. Podle očekávání je vizuálně identický s US verzí – i u nás auto bohužel přijde o odvážně stylizované světlomety a svítilny ve prospěch mnohem decentnějších. Nové jsou také nárazníky a designy kol.

I Evropa bude moci zvolit samočinně fungující 4×4 verzi AWD-e s elektromotorem poháněnými zadními koly. Prius s tímto systémem je permanentní čtyřkolkou při rychlostech do 10 km/h a v závislosti na adhezních podmínkách je připraven pomoci předním kolům do rychlosti 70 km/h.

Co se pohonného systému týče, benzinový motor dostal nový olej s nízkou viskozitou a tužší chod plynového pedálu. Čtyřkolka má podle normy WLTP v kombinovaném režimu emise CO2 ve výši 99 g/km, předokolka 95 gramů. Ve státech s chladným klimatem auto dostane nový, odolnější NiMH akumulátor.

Kabina dostala přepracovanou středovou konzoli, větší podložku pro bezdrátové nabíjení, lesklé černé dekory, nové umístění ovladačů vyhřívání sedadel a vylepšený design předních sedadel. Infotainment
Toyota Touch2 je rychlejší a intuitivnější, se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou.