Novinky

Daytona 24 Hours: Honda a Lexus na pódiu, Mazda propadla

O víkendu se rozjel americký seriál závodů sportovních aut IMSA WeatherTech SportsCar Championship čtyřiadvacetihodinovkou na okruhu Daytona a na startu nechyběly ani značky Acura, Lexus a Mazda. Jak pro ně začátek sezony dopadl?

Kdoví, jak by dopadl, kdyby do něj nezasáhlo počasí. Kvalifikace totiž skončila naprosto fantasticky – vyhrála mazda (a to dokonce novým kvalifikačním traťovým rekordem okruhu s hodnotou 1 minuta a 33.685 s!) před dvojicí acur, za nimiž číhal další DPi prototyp Mazda. Špatně si nevedli Japonci ani v kvalifikaci třídy GTD. Acura NSX GT3 startovala třetí. Druhé NSX se kvalifikovalo na 11. příčce před Lexusem RC F GT3 na 12. a 14. pozici.

Závod, výrazně ovlivněný deštěm, ale už tak povedený nebyl. Acura ARX #7 týmu Penske sice skončila třetí, druhá však až šestá. Mazdy pak dopadly naprosto tragicky – dojely na 42. a 46. místě (9. a 11. ve třídě DPi).

V kategorii GTD dobře zabojoval Lexus RC F #12 týmu Vasser Sullivan, jenž skončil třetí. Acura NSX #86 se propadla na 5. místo, druhý lexus dojel hned na ní na šesté příčce a druhá acura stáje Meyer Shank Racing skončila třináctá.

Za zmínku stojí také úspěch vozů Honda Civic Type R TCR v závodě Michelin Pilot Challenge, jenž se jel jako doprovodný program čtyřiadvacetihodinovky. Dva vozy týmu LA Honda World Racing získaly v úvodním podniku double. Třeba to Hondě usnadní rozhodování, jestli letos opět továrně podporovat týmy ve WTCR…

Tom O’Gorman and Shelby Blackstock

2 komentáře: „Daytona 24 Hours: Honda a Lexus na pódiu, Mazda propadla

  • Ten destivej zaver byl silenej. Skoda, mohlo to byt zajimavejsi.
    No Alonso ukazal, ze to ma v pazi.

    • Déšť bohužel ukáže hlavně kvality jezdců, ne aut, uvidíme, jak se bude vyvíjet seriál dál. Ale rychlost tam snad je. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.