Novinky

Micra N-Sport: nový soft-sport v nabídce Nissanu

Nissan zařazuje do nabídky subkompaktního modelu Micra novou sportovně laděnou verzi N-Sport. Neptejte se mě, proč zrovna „N“, možná je to nějaký naschvál automobilce Hyundai ;-), každopádně počin je to veskrze sympatický.

Zcela nový tříválcový motor 1.0 DIG-T, vyvinutý ve spolupráci s Mercedesem, má výkon 117 koní a točivý moment 180 Nm, tedy dost na svižné svezení, zvlášť v kombinaci se šestistupňovým manuálem. Stovku zvládne za slušných 9,9 s a svižný motor je zkombinován se sportovněji laděným podvozkem, o 10 mm sníženou světlostí a strmějším řízením.

Zvenku auto poznáte podle černých doplňků karoserie včetně zpětných zrcátek a 17″ kol, zatmavených zadních oken a chromové koncovky výfuku. Interiér dostal sedadla (a část palubní desky) čalouněná alcantarou, černý strop a bílé dekory.

3 komentáře: „Micra N-Sport: nový soft-sport v nabídce Nissanu

  • N jako nuda? Z venku je to hrůza, uvnitř ujde. Motor moc nadšení nebudí. Zrychlení za slušných 9,9? To je docela bída.

    • Mně přijde design docela fajn 😉
      Zrychlení na stovku pod 10 s je v pohodě, na svižné ježdění to stačí. Svého času mělo za stejný čas stovku CR-Z.

      • Taky největší slabinou CR-Z byl výkon. Na svezení motor stačí, ale na sportovní verzi je to bída. Třeba to bude levný.

Komentáře nejsou povoleny.