Novinky

Subaru BRZ a Toyota GT 86: výroba se chýlí ke konci!

Z různých zdrojů se množí informace, že tu s námi sportovní zadokolky Toyota GT 86 a Suabru BRZ už moc dlouho nebudou. Ostatně není divu. Asi tomu ani nebudete věřit, ale letos japonská dvojčata oslaví už sedmé narozeniny, takže oproti běžnému průměru dokonce dost přesluhují a je tedy nejvyšší čas na generační obměnu.

A to je trošku problém. Podle informací z Japonska by zanedlouho mělo dojít k ukončení výroby, ale kupátka nebudou následně nahrazena novými modely. Subaru i Toyota sice slibují novou generaci, dokonce se proslýchají i některé technické informace (motor 2,4 l), ale zatím není přesně známo kdy. Vypadá to tedy, že automobilky nenechají stávající generaci doběhnout do příchodu nového modelu.

Ono toho vlastně není známo víc. Informace o avizovaných sportovních autech (včetně výkonného modelu s motorem uprostřed) se zamotávají a je docela možné, že nástupce ToyoBaru bude i nadále základem sportovní nabídky a MR model, opět sdílený se Subaru, bude mezičlánkem mezi 86 a suprou. Ale to uvidíme časem, zatím to tedy vypadá, že BRZ a 86 budou nějakou dobu bez přímého nástupce. 🙁