Novinky

Přestane Toyota vyrábět model Yaris? Vypadá to tak!

Objevily se dost znepokojivé zprávy, týkající se budoucnosti Toyoty Yaris. Existuje dost velká šance, že jej největší japonská automobilka úplně přestane vyrábět! Zároveň to ale neznamená, že by subkompaktní model měl z nabídky Toyoty zmizet. Jak je to možné?

Informace se objevila v souvislosti s oznámením, že pětidveřový yaris končí v USA a zůstává pouze sedan, převzatý od Mazdy. Proslýchá se, že by Toyota neměla vůbec vyvíjet novou generaci auta, které se vyrábí už skoro osm(!) let a nástupce by měl být rebadgeovaná Mazda 2 nové generace!

Toyota prý představí nějakou formu nového yarisu (může to být klidně nový sedan) v dubnu na autosalonu v New Yorku a když si k tomu přidáme zprávu Mazdy, že v Ženevě v březnu představí nový model, celé to do sebe začíná zapadat. Aktuální dvojka letos oslaví páté narozeniny a to bývá za běžné situace čas na generační obměnu.

Po modelech Supra a GT 86 by tedy šlo o další globální model, který Toyota odebírá od partnerských automobilek. Naštěstí v tomto případě alespoň od japonské, takže by mi to ani nijak zvlášť nevadilo… Jestli jde o fámu nebo realitu, se ukáže už brzy. 😉