Novinky

Mitsubishi Delica Campervan: obytné D:5 ze Skotska

Už v listopadu loňského roku se sice představila šestá generace crossoveru Mitsubishi Delica , ale skotská firma Campers Scotland nyní představila obytňák na bázi předchozí generace tohoto auta, což naznačuje, že půjde o přestavbu, nabízenou (nemnohým) stávajícím zákazníkům, kteří auto provozují v Británii. Těžko asi předpokládat, že si k přestavbě pošle do UK své auto japonský majitel. I když – co my víme… 😉

Každopádně vůz s plným jménem Mitsubishi Delica 4WD Campervan – D:5 Terrain a výstižně to popisuje jeho zaměření. Campers Scotland vylepšil jeho terénní schopnosti zvýšením světlé výšky podvozku, spodní část auta včetně blatníků vybavil ochrannými plastovými nástavci a na přídi a pod prahy přibyly ozdobné ochranné rámy.

Interiér zatím ukázán nebyl, ale výrobce slibuje, že se nijak neliší od toho, na co jsme v karavanech zvyklí – má lůžko ve výsuvné střeše a malou kuchyňku, živenou elektřinou z Li-Ion akumulátorů, nabíjených solárními panely. Upravit lze verzi s benzinovým motorem 2,4 l, ale i 2,2litrový turbodiesel. Auto bude naživo k vidění od 7. do 10. února na výstavě karavanů v Glasgow.