Novinky

Subaru Legacy: nová generace pro rok 2020 se představila

Plejády zvolily pro premiéru nové generace (MY2020) svého sedanu Legacy autosalon v Chicagu. Nová generace po stránce vzhledu navazuje na dosavadní model, ačkoli jsou všechny karosářské díly nové, nelze se zbavit dojmu, že jsou nějaké povědomé. 😉

Asi nejvýraznější změnou jsou vizuálně výraznější přední blatníky, auto také celkově působí štíhlejším dojmem, což bude patrně zásluha pozměněné linie střechy a užších předních světlometů, které však též designově vychází z těch dosavadních. Nejvýznamnější změny jsou tedy ty technické.

Díky použití nové platformy je legacy tužší, má níž těžiště a tišší kabinu (o významné 3 dB). Převzalo také čtyřválcový turbomotor 2,4 l z SUV modelu Ascent, v tomto případě naladěný na výkon 264 koní a točivý moment 375 Nm, což jsou velmi pěkné parametry. Auto s ním za asistence (standardně dodávané) CVT převodovky zvládne 0-60 mph (96 km/h) za 6,1 s. Pro vyznavače atmosfér zůstává v nabídce boxer o objemu 2,5 l s výkonem 185 koní a točákem 238 Nm, ten udělá 0-96 km/h za 8,4 s.

Výrazný posun prodělal interiér s novou, členitější palubní deskou a novým středovým panelem. Ten tvoří (u vyšších verzí výbavy) protáhlý dotykový displej s úhlopříčkou 11,6″(!) jenž opticky zvětšují ještě do jednoho celku zakomponované výdechy ventilace. Přístrojový štít bohužel přišel o sportovně působící tubusy přístrojů, kaplička je nyní ztvárněná konvenčně. Samozřejmostí jsou mraky asistentů a vyspělý infotainment, mimo to ale legacy nabídne i ventilovaná přední sedadla, což stále není v této třídě běžné, nebo prémiový audiosystém Harman-Kardon se 12 reproduktory.