Novinky

Honda NSX míří na evropské okruhy. Díky Buttonovi!

Doposud jsme mohli divákům v Japonsku a Americe jen tiše závidět, že mohou vidět na okruzích závodit NSX GT3, v Evropě se doposud žádný tým se závoďákem od Hondy neobjevil, když nepočítáme ojedinělou loňskou účast J.A.S. Motorsport ve Spa. To se ale pro sezonu 2019 mění, NSX bude jezdit v prestižní Blancpain GT sérii!

Můžeme za to poděkovat Jensonu Buttonovi, jenž se stal partnerem (ať už to znamená cokoli 😉 ) týmu RJN Motorsport, jenž do letošní sezony nastoupí jako Jenson Team Rocket RJN s jedním vozem Honda NSX GT3 Evo (plus možná s druhým ve Spa), který vyměnil za dosavadní Nissan GT-R GT3.

Auto bude mít zbarvení, podobné tomu, s nímž Button získal titul mistra světa F1 na monopostu BrawnGP a pojede ve třídě Silver Cup. Jezdci budou oznámeni později, Jenson ale mezi nimi určitě nebude, protože obhajuje loňský titul v Super GT. Button má k RJN osobní vztah, původně motokárový tým založil před 20 lety jeho otec a kromě Jensona v něm jezdil mimo jiné třeba i Lewis Hamilton. Nejblíže budeme moci vyjet za Blancpain GT Series na Hungaroring, kde se závod koná 6-8. září.

2 komentáře: „Honda NSX míří na evropské okruhy. Díky Buttonovi!

  • Vloni jezdila NSX v ADAC GT Masters, team Schubert.

    • Zajímavé, u Hondy ani J.A.S. o tom není ani zmínka. 🙁 Nevíš, jak si vedlo? Tak teď budou tedy 2, pokud pojedou i letos. 😉

Komentáře nejsou povoleny.