Novinky

Mitsubishi ASX 2020 dostalo sexy facelift

Mitsubishi ASX už je dost vousatý model, letos oslaví deváté narozeniny, ale stále se výborně prodává, takže si Tři diamanty pro modelový rok 2020 připravily nikoli novou generaci, ale důkladný facelift.

ASX 2020 dostalo novou, masivní příď Dynamic Shield, kterou se povedlo na stávající karoserii naroubovat opravdu dobře, navíc je doplňuje robustní nárazník a LED světlomety i zadní svítilny s povedenou optikou (trošku ve volvostylu 😉 ). Nový vzhled umocňují nové laky Red Diamond, Sunshine Orange a Oak Brown.

Věk auta nejvíc prozrazuje interiér, ale i zde došlo ke změnám. Dotykový displej zvětšil svou úhlopříčku ze 7 a 8 palců s navigací TomTom pro vyšší stupně výbav a majitelé si budou moci vzbrzku stáhnout aplikaci, informující je o stavu vozidla.

K pohonu auta slouží oldschoolový atmosférický dvoulitr v kombinaci s taktéž oldschoolovým manuálním pětikvaltem, případně volitelně s CVT a šesti virtuálními stupni. Specifikace motoru zatím nebyly upřesněny. Zajímavé je, že Mitsubishi také mlčí ohledně 1,6litrového turbodieselu, je tedy možné, že už se nebude nabízet. Výstavní premiéra ASX 2020 proběhne v březnu v Ženevě.