Novinky

Dobré prodeje způsobují Subaru problémy

Subaru sice nemělo na domácím trhu dobrý rok, ale prodeje v USA, které je pro značku s jasným náskokem nejdůležitějším trhem, jdou rok od roku nahoru a to s sebou přináší podle informací portálu Automotive News spoustu problémů.

Výroba v Japonsku nestíhá a zaměstnanci jsou nuceni dělat přesčasy – a to (donedávna) neplacené. Autorům článku se povedlo najít dělníka, jenž za měsíc dával 105 hodin přesčas! To má podle autonews negativní vliv na kvalitu výroby a souvisí to i s problémy s výstupní kontrolou, které Subaru muselo přednedávnem řešit.

Zatímco přesčasy dotčení zaměstnanci prý byli již odškodněni a podle automobilky se to týkalo jen malé skupiny ze 17.000 lidí, pracujících pro značku v Japonsku, Automotive News konstatuje, že zásadním problémem jsou špatná manažerská rozhodnutí, zejména týkající se investic do výroby a lidských zdrojů. Jak vidno, ani po příchodu nového prezidenta se situace nelepší, pokud tedy je ze své funkce schopen za necelého třičtvrtě roku změnit…

Jeden myslel na “Dobré prodeje způsobují Subaru problémy

  • Článek v AN nevznikl jen tak, podobné bláboly jsou obvykle na objednávku nějaké zájmové skupiny. Nejspíš chce někdo srazit akci, možná přímo prosadit svého koně do vedení. Představa, že nějaký novinář do toho vidí tak, aby mohl komentovat „špatná manažerská rozhodnutí“, ehm. Navíc nový prezident je tam cca půl roku, takže i to načasování sedí. Uvidíme, co se z toho vyloupne.

Komentáře nejsou povoleny.