Novinky

Infiniti se stále chlubí interiérem QX50. Tohle je důvod.

Midsize crossover Infiniti QX50 se prodává už skoro rok a čtvrt a v téhle době už by měly být všechny karty vyneseny. Jenže automobilka se teprve nyní rozhodla marketingově věnovat jeho interiéru. Tedy, ne že by se pokoušela ho nějak zatajit, ostatně byl jedním z elitní desítky Wards Auto 10 Best Interiors 2018, ale nyní přišla s příběhem, co se za jeho vývojem skrývá.

Infiniti vycházelo při jeho návrhu z dvou japonských filozofií Mitate a Shitate, které se vzájemně doplňují. Mitate znamená spojit ty nejlepší možné materiály, s důrazem na kontrast a to, jak se doplňují. Shitate se zaměřuje na provedení a způsob, jak docílit nejlepších vlastností určitou kombinací materiálů.

Výsledkem je kabina, obložená matným, strukturovaným javorovým dřevem a designéři použili speciální techniku šití na palubní desce. Ty kombinují s jedno-, dvou- nebo tříbarevným barevným schématem, což zajišťuje, že interiér „vypadá překvapivě exkluzivně“. Infiniti si je jisté, že právě kabina je jedním z nejdůležitějších důvodů, proč byste si měli koupit QX50.

2 komentáře: „Infiniti se stále chlubí interiérem QX50. Tohle je důvod.

  • Některé detaily jsou krásné, ale celkový pohled na první fotce je pořád tak trochu „snad příště“. Jak to má vypadat ukazuje UX.

    To ale neznamená, že bych v tom nemohl jezdit, škoda, že to tady není…

    • Lexus je po stránce stylingu určitě o kousek dál. Jak to je po stránce materiálové a pocitu za volantem, to by se muselo osahat.

Komentáře nejsou povoleny.