Novinky

Mazda připravuje dva nové crossovery

Ani hirošimská značka si nechce nechat ujít současný boom aut, křížených s SUV a chystá prý dva nové crossovery. Ten první nám ukáže už za pár týdnů – byl již přednedávnem avizován prostřednictvím teaserové fotografie. Nakonec by se tedy nemělo jednat o novou generaci modelu CX-3, ale o úplně nový vůz. Alespoň v tomto smyslu hovoří po chicagském autosalonu americká média.

Osobně si myslím, že to není úplně přesná informace. Jsem stále přesvědčen o tom, že ženevskou premiérou bude druhá generace CX-3, ta by však měla být větší a prostornější a Mazda jej může s klidem prezentovat jako nový model. Ale je také teoreticky možné, že se k nám chystá lehce omlazený model CX-4, jenž se prodává v Číně. Postavit další nové auto obdobné velikosti by asi nedávalo moc smysl.

Pokud jde o druhý slibovaný crossover, o něm zatím není známo vůbec nic, jedná se o střednědobý projekt, který bude představen v horizontu několika let. S největší pravděpodobností se však bude jednat o větší auto a je tedy otázkou, jestli bude prodáváno celosvětově nebo jen na trzích jako je USA, Čína a Rusko.