Novinky

Vandal One: 555 kg a motor z Civicu Type R

Extrémistická sportovní auta jsou sice doménou hlavně britských malovýrobců, ale občas se nějaký ten projekt objeví i jinde. V Detroitu teď vznikla firma Vandal, která má v plánu vyrábět opravdu puristický okruhový speciál Vandal One.

Bude se jednat o auto ve stylu radicalů, ale pouze jednomístné a k pohonu byl vybrán turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválcový motor VTEC Turbo, pocházející z aktuální generace Hondy Civic Type R, vyladěný na výkon 345 nebo 568(!) koní. V obou případech byl také posunutý omezovač otáček na 9000/min.

To z vandala udělá pořádnou raketu, díky jednomístné konfiguraci a karbonovému monokoku i panelům karoserie totiž váží jen 555 kg. Poháněna jsou samozřejmě zadní kola a to prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky Sadev. Nízká stavba karoserie prozrazuje použití zavěšení pushrod, společnost mu dělá stavitelný podvozek a stabilizátory JRi. Vzhledem k okruhové orientaci vandalu nepřekvapí vestavěná telemetrie …a vlastně ani cena 119.700 dolarů za základní verzi. Objednávky začnou v Detroitu přijímat v průběhu letošního roku.

2 komentáře: „Vandal One: 555 kg a motor z Civicu Type R

  • Jo, s tímhle bych se klidně vandalem stal. A i ten jeden výfuk by mi k tomu stačil…

  • k cemu to kdo vyuzije? ma to homologaci na nejaky zavody nebo tak neco?
    Leda ze by zavedli nejaky Vandal cup.

    Ale hezky pocin to je, o tom zadna.

Komentáře nejsou povoleny.