Novinky

Nissan X Opus: další nápad, co s recyklovanými bateriemi

Musím říct, že Nissan má můj respekt. Už nějakou dobu se věnuje elektromobilům v praxi a nejen že si vědom toho, že staré akumulátory budou časem představovat problém, ale předkládá i spoustu řešení tohoto problému.

Repasované články, které už nebudou vhodné pro auta, mohou ještě dobře posloužit třeba k ukládání solární energie nebo při drobném podnikání a hobby. Nyní Nissan přichází s dalším nápadem, kam s nimi – představil koncept karavanu X Concept Opus, jenž využívá elektřinu z přenosných, voděodolných baterií Nissan Energy Roam.

Akumulátor se vsune do určeného místa v těle přívěsu firmy Opus a za pomoci elektřiny dojde k pneumatickému postavení stanu a elektřinu lze dále využít k provozu běžných kempovacích spotřebičů až po dobu jednoho týdne. Za slunečných dní i déle a to díky solárním panelům, připevněným na konstrukci stanu.

Přívěs Air Opus lze (v Británii) běžně koupit za 16 tisíc liber, Nissan Energy Roam jde do prodeje letos. Je to tedy reálnější studie, než by se mohlo na první pohled zdát. 😉