Novinky

Honda CR-V: hybrid bude tvořit půlku prodejů

Honda je na základě svých analýz a odhadů přesvědčena, že hybridní verze SUV modelu CR-V bude na evropském trhu tvořit polovinu prodejů z předpokládaných 60 tisíc kusů ročně. CR-V Hybrid je prvním „full-hybridním“ modelem značky v Evropě, doposud zde byly nabízeny pouze mild-hybridní systémy IMA ve vozech Jazz, Insight a CR-Z.

CR-V Hybrid se systémem i-MMD funguje podobně jako elektromobil s range extenderem, atmosférický dvoulitr primárně vyrábí elektřinu pro akumulátory a k pohonu kol slouží hlavně při dálničním provozu. Podle Hondy jde o nejdůležitější pohonný systém Hondy za posledních 10 let.

Honda CR-V Hybrid se v Evropě začne v jednotlivých zemích prodávat od března, ceny a výbavy, týkající se českého trhu naleznete v odkazu v úvodu článku.

7 komentářů: „Honda CR-V: hybrid bude tvořit půlku prodejů

  • Těch 60.000 ročně je hodně optimistické. Víc jak 10 let taková prodejnost nebyla a nějak neočekávám masivní marketingovou podporu.
    Ale tomu polovičnímu poměru pro hybrid klidně věřím.

  • Auto je to pěkný, ale těch problémů má Honda více než dost. Takže si myslím, že ty prodeje rozhodně takové nebudou.

  • Nevidím důvod proč by nemohli v EU prodat 60t kusů CR-V ček. Je to špička v oboru ? a přitom je tak jiné než konkurence. Máme jedno doma, takže vím o čem mluvím.

    • Já tam vidím jeden podstatný problém a tím je absolutně nulová marketingová podpora prodejů v EU. Honda vždy příjde s novým modelem nebo faceliftem, proběhne cca 3-5-týdenní kampaň v Tv a pak mrtvo. Zákazníci o ní nevědí a konkurenci se jim cpe pod oči výrazně víc.
      Prodeje CR-V v Evropě -> http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/honda/honda-crv/ a absence nafty se dá svádět tak na závěr 2017 a celý rok 2018.

  • Honda prostě není pro ovčany, kteří kupují auto podle toho kolikrát vidí reklamu na nově. Je to auto pro lidi co mají životní zkušenosti, jsou vyzrálí a mají určitou kupní sílu. Pak je také potřeba si uvědomit, že EU trh bohužel pro Hondu není stěžejním trhem a prodeje značky tomu také odpovídají. Však určitě víte, že CR-V je dlouhodobě v TOP3 nejprodávanějších modelů globálně. A já osobně věřím, že třeba Hyundai prodává více právě proto, že to cpe hlupákům do hlavy denodenně. ANO, bohužel si myslím, že většina této populace je hloupá a zdegenerovaná. Hezkou neděli 🙂

    • To taky netvrdím, ale segment SUV se čím dál víc zahušťuje a konkurence narozdíl od Hondy marketingově viditelná je. A nejde jen o Korejce. Ostatní Japonci ukazují, že umí v Evropě prodávat svá SUV. Bohužel díky všudypřítomným reklamám, sociálním sitím a jinému ovlivňování je Evropská populace čím dál méně samostatná v rozhodování a víc reaguje na to, co jí kdo nacpe až pod nos.
      Pokud má Honda v Evropě prodejní plány na 60.000,- ks/ročně, tzn. číslo které neměla posledních 10 let a loni prodala ani ne polovinu, tak budou muset něco změnit. Globální pozice s tím nemá nic společného. Pokud si stanovím nějaké cíle, musím mít také funkční kroky, které mě k nim dovedou.

      • Těch 60 tisíc nemůžou udělat, pokud nepůjdou s cenou dolů nebo nepřidaj bezprecedentní záruku. Honda nemá „hybrid image“ jako Toyota… Možná ještě zaplatit si testy napříč Evropou, ale tam bude tlačenice. Tak případně můžou zkusit ke každýmu CRV Hybrid přidat Jazze zdarma, možná je to vyjde levnějc… 😉

Komentáře nejsou povoleny.