Novinky

Toyota Corolla Trek a GR Sport: další rozšíření nabídky

Před pár dny jsem informoval o sympatické šířce nabídky nové generace Toyoty Corolla, která bude k dispozici se čtyřmi motory a třemi typy karoserie. Teď musím s potěšením tuto informaci ještě poopravit – těch dostupných verzí bude celkem pět, byť ty dvě nově oznámené budou vycházet z již existujících. tak čím začít?

Jako fotřík musím jako první zmínit …Corollu GR Sport. 😀 Jde samozřejmě pouze o stylingovou verzi hatchbacku, ale to se počítá. Je tu maska a dekory nástavců prahů v tmavém chromu, černá zrcátka, tmavá 18″ kola s leštěnými prvky, dvoubarevné lakování, mlhovky a zatmavená zadní okna. Látková sedadla (i zbytek kabiny) dostala koženkové vklady a kontrastní červené šití, přikoupit půjde i kompletně kůží čalouněná sedadla. Žádné technické změny provedeny nebyly.

Pro vyznavače aktivního trávení volného času bude mít Toyota v nabídce verzi Corolla Trek. Jedná se o kombi se zvýšenou světlou výškou (+20 mm), designové SUV prvky na přídi a zádi, plastové lemy blatníků, 17″ kola, mlhovky a zatmavená zadní okna. Uvnitř na majitele čekají dvoubarevná sedadla a dekory ve stylu dřeva. Označení Trek pak prozrazuje, že jde o verzi, vyvinutou ve spolupráci s americkým výrobcem jízdních kol.

Bohužel nezaznělo, zda lze tuto verzi koupit pouze s vyobrazenými koly Trek, což by tuto verzi dost handicapovalo, nebo i bez. Pak by se jednalo o zajímavý kompromis pro ty, kteří občas potřebují projet polní cestu a nepotřebují SUV. V obou případech slouží k pohonu výhradně hybridní pohonné systémy – základní, i ten silnější se 180 koňmi.