Novinky

Mitsubishi Engelberg: bude to příští Outlander?

Po sérii teaserů se nám v Ženevě představuje také koncept Mitsubishi Engelberg, nesoucí jméno švýcarského ski-resortu. Že půjde o nové SUV, bylo jasné hned od začátku, při pohledu na fotografie si ale začínám myslet, že v tomto případě nejde jen o „zase nějaký další studii“. Předpokládám, že se díváme na předobraz nové generace modelu Outlander. Vidím tam totiž určité rysy jak současné, tak minulé generace, samozřejmě zabalené v současném designérském stylu značky.

Koncept má pod kapotou plug-in hybridní pohonný systém, jehož srdcem je benzinový motor o objemu 2,4 l. Kombinace elektrického a benzinového motoru zajistí autu jízdní dosah přes 700 km, z toho až 70 km pouze na elektřinu. Exteriér i interiér mají samozřejmě určitě rysy studie, ale v obou případech si umím představit blízké zavedení do výroby, samozřejmě po provedení určitých designérských (a funkčních) retuších. Třeba ta maska chladiče je v tomto případě taková …divná. 😉

Kabina zaujme velkorysým koženým čalouněním dveří (což bude právě ten případ 😉 ), za zmínku ale stojí i obrazovky kamer, umístěné tam, kde běžně bývají vnitřní kliky dveří. Podobné řešení používá Audi u modelu e-tron, je tedy pravděpodobné, že už i Mitsubishi přejde u svých aut na kamery místo zrcátek. Ty už dnes nabízí Lexus a od příštího roku se přidá Honda.