Novinky

Mitsubishi Shogun Sport Commercial: vypadá jako SUV, ale je to …dodávka

Podnikatelé ve Velké Británii potřebující velký nákladový prostor, mají spoustu možností, jaká auta pořídit. Nejsou totiž omezeni jen na klasické dodávky, výrobci dávají k dispozici i spoustu užitkových verzí běžných modelů )a to bez nutnosti montáže klece, jak to kdysi bývalo u nás.

Potkávat tak můžete třeba dodávkovou verzi Toyoty Land Cruiser nebo nejnověji pracovní Mitsubishi Shogun Sport Commercial. Za zatmavenými zadními bočními okny naleznete místo pěti míst ve dvou řadách pouze ložnou plochu, začínající hned za B sloupky karoserie. Prostor je přístupný klasicky zadními bočními a pátými dveřmi a dostal čalounění zátěžovým kobercem.

Ložná plocha má délku přes 1,9 m, prostor mezi podběhy činí rovný metr a mezi podlahou a stropem je 1,04 m. Celkem má nákladový prostor objem 1488 l, což je úplně stejně jako klasický shogun se sklopenými sedadly, naložit lze až 600 kg nákladu. K pohonu slouží turbodiesel 2.4 o výkonu 181 koní. Tyhle užitkové verze mají něco do sebe, co říkáte? Už jen proto, že by ubylo na silnicích ošklivých dodávek. 🙂