Novinky

Ženeva 2019: přehled japonských novinek

V neděli v Ženevě skončil nejvýznamnější evropský autosalon a přestože jsme se všem novinkám japonských automobilek věnovali v samostatných článcích, pojďme si je všechny ještě shrnout pro případ, že (ke své škodě 😉 ) nechodíte na japan-cars.cz denně a některá z nich vám unikla.

Honda představila předprodukční verzi (prototyp) městského elektromobilu (primárně) pro Evropu Honda e, chystaného na začátek roku 2020 a společnost mu na stánku dělala sportovnější, 182koňová verze crossoveru HR-V Sport. Ta půjde koupit už letos na jaře. Někde se také dala vidět studie Honda Tomo, kterou vytvořili studenti prestižní designérské školy IED.

Lexus se pochlubil nádherným kabrioletem LC Convertible. Zatím je to koncept, ale se slušnými šancemi na výrobu. 😉 Na sportovní strunu pak brnkal Lexus RC F Track Edition, jenž má být předzvěstí dalších obdobných hardcore verzí.

Mazda lákala na speciální edici MX-5 ke třicátému výročí modelu, vznikla nejen jako roadster, ale překvapivě též ve verzi Targa. Těm ,pro které je crossover CX-3 příliš malý, hirošimská značka naservírovala praktičtější model CX-30.

Mitsubishi moc pěkně modernizovalo už trošku vousatý crossover ASX a nepřehlédnutelnou osobností mezi pick-upy se zase stane výrazně vylepšené L200, které si odbylo evropskou premiéru. Také nám však v Ženevě bylo vysvětleno, proč nemáme očekávat od Tři diamantů sportovní modely… a je zřejmé, že Mitsubishi pouze neoprašuje stávající nabídku – z konceptu Engelberg asi bude za nějaký čas nový outlander.

Nissan ukázal vizi svého budoucího elektrického crossoveru IMQ a dozvěděli jsme se i něco ohledně evropské budoucnosti elektromobilů japonské značky s range extenderem.

Subaru příjemně překvapilo studií drsně vyhlížejícího crossoveru Viziv Adrenaline a už máme také jasno o evropské nabídce hybridů e-Boxer pro několik příštích let.

Toyota samozřejmě musela ukázat v Ženevě novou Supru, ale zaslouženou pozornost vyvolal i allroad kombík Corolla Trek a hatchback Corolla se sportovním optipaketem Gazoo. Nesmíme ale zapomenout ani na závodní okruhový speciál Supra GT4.