Novinky

What Tesla? Toyota bude jezdit po Měsíci!

Jestli vás nějak extra nenadchl nový přírůstek do meziplanetární skládky odpadu v podání Tesly Roadster s fejkovým astronautem za volantem, tak teď pro vás mám něco smysluplnějšího – Toyota postaví vozidlo s kabinou s atmosférickým tlakem, které bude moci po povrchu Měsíce vozit živou posádku.

Toyota podepsala dohodu s japonskou kosmickou agenturou JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) o vývoji a výrobě lunárního vozidla s utěsněnou kabinou. Toyota překvapivě nespoléhá primárně na solární energii, vozidlo bude vodíkové a zásoby paliva by mu měly vystačit asi na 10 tisíc kilometrů jízdy po povrchu Měsíce.

Vozidlo s vizáží FJ Cruiseru 😉 bude mít délku kolem šesti metrů a s kabinou o objemu 13m3 by mělo poskytnout dost komfortu dvěma astronautům, popřípadě čtyřem v nouzové situaci. Kdy se Toyota vydá ke hvězdám zatím není jasné a neví se v tuto chvíli ani to, zda uvnitř opravdu bude živá posádka, ale vzhledem k tomu, že od (údajného) přistání Američanů na Měsíci už uplynulo 50 let a od té doby nic, by se možná už další krok slušel…

Jeden myslel na “What Tesla? Toyota bude jezdit po Měsíci!

  • koukam to neni uplne maly… nebude sranda to prepravit.

Komentáře nejsou povoleny.