Novinky

12 Hours of Sebring: hubený výsledek pro japonské značky

Zatím ještě nevím, jestli mám kapacity na to, informovat také o dění v americkém motorsportu. 😉 Sice už jsem psal o Daytoně, ale to je kultovní záležitost a tudíž povinnost, stejně jako Indy 500 a 12 hodin Sebringu. Takže už se samozřejmě nemohu tvářit, že se o víkendu nejela právě dvanáctihodinovka na Floridě. Jen bych rád měl (jako třeba vloni) lepší zprávy…

Kvalifikace nevypadala úplně marně – třídu DPi vyhrála Acura týmu Penske a jistilo to ještě druhé auto stejné stáje ze třetí příčky. Méně nadšení asi byli u Nissanu (Core Autosport) a Mazdy, kterým patřilo ve třídě sedmé, respektive 8. a 9. místo. Ale i s tím se dá při dvanáctihodinovém závodě pracovat. 😉 Jenže závod dopadl úplně jinak… Celou bednu obsadily cadillacy a až za nimi na 4.-6. místě Acura, Nissan a Mazda. Druhá acura dojela devátá a mazda jedenáctá.

Ve třídě GTD, kde působí Acury NSX GT3 a Lexusy RC F GT3, to vypadalo už od začátku nevalně. Nejlepší byl v kvalifikaci šestý lexus, enesixka si vyjela na roštu až 12. a 16. pozici. V závodě pak škoda hovořit – hondy (pardon, acury) dojely sedmé a osmé, RC F pak hned za nimi.