Novinky

Suzuki bude v Evropě prodávat auta s hybridy od Toyoty

Suzuki si po neúspěšném manželství s Volkswagenem našlo nového strategického partnera – Toyotu. Obě značky zveřejnily rozsah své nové smlouvy o spolupráci, která přinese výhody oběma firmám.

Dohoda zaručuje, že se hybridní technika Toyoty objeví v budoucnu kromě vozů značek Mazda a Subaru také u Suzuki. Toyota nejen že bude dodávat hybridní techniku svému novému partnerovi, ale bude pro něj dokonce vyrábět pro evropský trh dva nové modely na platformě TNGA. A to znamená, že Suzuki bude mít od ery kizashi zase v nabídce větší auto!

Suzuki zase na oplátku Toyotě poskytne své motory pro kompaktní a malé vozy, které bude Toyota vyrábět ve své polské továrně. To víceméně naznačuje, že největší japonská značka úplně přestane vyvíjet maloobjemové benzinové motory…

Součástí dohody je také společný vývoj hybridních modelů pro Indii a Suzuki bude pro Toyotu vyrábět dva modely na bázi vozů Ciaz a Ertiga, určených tamtéž. Chystá se také kompaktní MPV, vyvinuté Suzuki a vyráběné pro obě značky Toyotou. Dále bude vyrábět čtyři budgetové vozy Toyota pro Afriku, odvozených od typů Suzuki Baleno, Vitara Brezza, Ciaz a Ertiga.