Novinky

Datsun 280ZX: youngtimer ve stavu nového auta na prodej

Rád píšu články o starých autech v prvotřídním stavu, které se tu a tam na internetu nabízí k prodeji. Samozřejmě čím větší ikona tím lépe. A Datsun 280 ZX určitě patří k tomu lepšímu, co japonské značky daly světu. Sice už to nebyl takový kult jako předchozí generace 240Z, ale to na věci nic nemění.

Právě jeden exemplář 280ZX z posledního roku výroby (1983) je teď na prodej na ebay – a je to opravdu nádherný kousek. Má sice najeto 165 tisíc kilometrů, takže nepatří do té kategorie vozů, jejichž cena půjde do milionů, ale na druhou stranu se dá pořídit za ještě relativně rozumné peníze – v přepočtu 340 tisíc korun. Nabídka je to o to zajímavější, že vám nebude líto s ním jezdit.

Za ty peníze každopádně dostanete auto s potahy i plasty ve velmi dobrém stavu, s neoblýskaným volantem a neošlapanými pedály, funkční klimatizací a originálním rádiem. A také čisťoučkým motorovým prostorem, ukrývajícím přeplňovaný řadový šestiválec 2,8 l s výkonem (kdysi 😉 ) 180 koní a pětistupňovou manuální převodovku. A co mě se na 280ZX velmi líbí, je střecha ve verzi polotarga s odnímatelnými panely.

Samozřejmě také s kompletní dokumentací – servisní knížkou a manuálem. Prostě podle mého názoru zajímavá nabídka. Až mě překvapuje, že na ebay visí už docela dlouho. Možná ta cena zase tak rozumná nebude, ale to nemění nic na tom, že se jedná o krásný kousek. 😉

Jeden myslel na “Datsun 280ZX: youngtimer ve stavu nového auta na prodej

Komentáře nejsou povoleny.