Novinky

Toyota potvrzuje: sportovní verze budou mít všechny modely!

Největší japonská automobilka v posledních letech nepatřila zrovna ke značkám, s nimiž byly spojené nějaké emoce, pokud tedy nepočítáme nadšení z nízké spotřeby hybridních přibližovadel. Ale s příchodem modelu GT 86 se to zase začalo obracet k lepšímu, i masová auta začala vypadat atraktivně a jsou i reálně sportovnější. Navíc nabídku nových modelů budou obohacovat také verze GR Sport s optipakety a dočkali jsme se i po dlouhé době hot-hatche Yaris GRMN a v Japonsku toho mají ještě víc… Ale ani to není všechno.

I model Corolla GRMN už je víceméně potvrzen a Toyota také před časem naznačila, že by sportovní verze měly dostat všechny vyráběné modely. Jasně – dokud nebudou stát na showroomech, měli bychom zůstat nohama na zemi, ale britské zastoupení značky je v poslední době dost aktivní, co se týče „čeření vody“.

Minulý týden se na tvitteru Toyoty UK původní informace potvrdila: „V budoucnu plánujeme představit vysokovýkonné verze varianty všech modelů,“ zaznělo doslova. A to zní opravdu slibně, zvlášť když se mluví o vysokých výkonech, protože Gazoo se samozřejmě může postavit k úpravě každého auta v souladu s jeho koncepcí, viz verze TRD Pro u SUV a pick-upů. Ale pokud se bude zaměřovat na high performance, jsem na tu budoucnost u Toyoty opravdu zvědavý. 🙂