Novinky

Nissan už zase vyrábí řadový šestiválec RB26!

Určitě jste také zaznamenali názory komunity, že když už nová Toyota Supra není japonské auto, mohla mít alespoň japonský motor – fandové se dožadovali obnovení výroby řadového šestiválce 2JZ, jenž by býval (možná) mohl po provedení určitých úprav sloužit i v novém autě. Samozřejmě k ničemu takovému nedošlo, ale svůj slavný I6 s označením RB26 začal pro změnu vyrábět …Nissan!

Samozřejmě ale nejde o motor pro žádné nové auto. To jen program Nismo Heritage Parts dále rozšiřuje nabídku originálních komponentů. V nové várce se objevuje právě řadový šestiválec RB26 z modelu Skyline GT-R R32. Tento motor proslul hlavně svou odolností, zvládal bez problémů i aftermarketové úpravy na výkon přes 1000 koní, to však na druhou stranu bylo i jeho zkázou, protože odolal jen málokdo a použitelných pohonných jednotek pochopitelně postupem času ubývalo.

Nissan motor vyrábí včetně kabeláže a montážní sady pro uchycení palivového čerpadla. V aktuálním seznamu novinek je dílů samozřejmě více, tenhle si ale zaslouží zvláštní pozornost. 😉

2 komentáře: „Nissan už zase vyrábí řadový šestiválec RB26!

  • toho by se mely chytit ostatni, od Nisanu je to opravdu chvalihodna cinnost.

    • Souhlas, je spousta kultovních japonských aut, která už dnes mají problémy s náhradními díly…

Komentáře nejsou povoleny.