Novinky

Nová Toyota Yaris 2020 je …stará Mazda2

To o čem se už nějakou dobu spekulovalo, je pravda. Toyota potvrdila, že v USA, kde přestala přednedávnem nabízet svůj subkompaktní hatchback Yaris, bude tento model nahrazen aktuální verzí Mazdy 2.

Auto se bude zase jmenovat Yaris, od Mazdy 2 se ale bude lišit pouze přepracovanou přídí s novými světlomety, maskou chladiče a nárazníkem. Změní se samozřejmě i loga v interiéru a na zádi auta. Toyota tak v Americe v této třídě kompletně přejde na badge engineering Mazdy, dvojkový sedan se tam už jako yaris prodává od roku 2015.

Toyota Yaris MY2020 bude poháněn motorem Skyactiv-G o objemu 1,5 l a výkonu 107 k, zkombinovaným se šestistupňovým automatem. Američtí zákazníci Toyoty určitě ocení, že je rozvor nového yarisu o 61 mm delší, než v případě toho dosavadního a zvětšil se i zavazadlový prostor. Detaily k novince budou oznámeny při premiéře na New York Auto Show a já musím znovu položit otázku, jestli má opravdu Toyota v plánu přejít v téhle třídě celosvětově na modely Mazdy

3 komentáře: „Nová Toyota Yaris 2020 je …stará Mazda2

  • lepsi nez treba prebrandovany ford, ze…

    • 😀 tak určitě 😀

  • That’s the spirit 🙂

    Ale kdyz jsme u Toyoty, dnes jsem videl novou Corollu v provozu a fakt pekny, nejaka lepsi verze a pusobila dost luxusne a pritom sveze.

Komentáře nejsou povoleny.