Novinky

Honda Marine: radikálně nový design pro motory V6

Závěsné lodní motory Honda nemáte šanci si splést s žádným jiným produktem konkurence – charakterizují je již dlouhá léta zaoblené, stříbrné kryty s velkým nápisem. Je sice pravda, že s málokterou lodí barevně ladí, ale o to výrazněji působí. Teď ale přichází dost radikální změna.

Honda Marine vytvořila nový design Progressive V Form se stylovým „Véčkem“ ve spodní části prostředního ventilačního otvoru, otočeným směrem k zadní části lodi) pro špičkovou řadu motorů BF200, BF225 a BF250 (určitě víte, že číslo značí počet koní). Dále se vyznačuje „hrbem“ v zadní části kapotáže a výraznými výdechy na bocích. A co hlavně – kromě tradičního laku Aquamarine Silver je k dispozici i v provedení Grand Prix ( 🙂 ) White, která krytu opravdu hodně sluší a hlavně – krásně se bude hodit k bílým člunům. Palce hore.

Motory Honda Marine BF200 a BF225 jsou odvozené od topmodelu BF250, což znamená, že se jedná o V6 3.6. Trošku paradoxně je to teď největší motor v nabídce Hondy, supersportovní NSX nevyjímaje. 😀 Motor má dále mimo jiné vylepšenou antikorozní úpravu, prodloužený servisní interval a snadnější ovládání.

Samozřejmostí je proslavená technika proměnného časování a zdvihu ventilů VTEC se specifickou funkcí Boosted Low Speed Torque (BLAST) pro extra porci točivého momentu v nízkých otáčkách a spalování extrémně chudé směsi (lean burn) v otáčkách 2000-4500/min při ustálené jízdě.

3 komentáře: „Honda Marine: radikálně nový design pro motory V6

Komentáře nejsou povoleny.