Novinky

Toyota MR2 (W40): ukazují nákresy další sporťák, vyvíjený se Subaru?

Kolegům z webu carscoops se povedlo vyštrachat v patentových dokumentech hodně zajímavé nákresy sportovního kupé značky Toyota. Zajímavé je na nich v první řadě to, že neukazují žádné dosud existující auto. V druhé řadě to, že má design karoserie, nápadně podobný konceptu S-FR, který poprvé rozpoutal kampaň Toyoty okolo třetího sportovního auta, které se bude opět vyvíjet ve spolupráci se Subaru. A ve třetí řadě – vypadá tak nějak hybridně :-D, což by potvrzovalo informace, že další sportovní Toyota bude elektrifikovaná (a také dražší, než se původně očekávalo) a kdoví, možná dokonce čistě elektrická.

Pokud jde o design, překvapí kraťoučká příď, dlouhý rozvor i výrazně protáhlá, kapkovitá fastback kabina. Toto uspořádání jasně prozrazuje, že má auto vše vzadu. Já vím, co vás napadá – ne, nebuďte vyděšení, výrazná disproporce auta, patrná z profilu, nebude odpovídat realitě, tímto nehezkým způsobem se prezentují všechny výstupy z grafických programů, vzpomeňme třeba, jak vypadal Civic X. Na druhou stranu je zřejmé, že auto bude celkově větší, než S-FR, i když asi opravdu menší, než 86 a BRZ.

Existuje ale samozřejmě i alternativa, že jde pouze o ochranu designu dalšího konceptu, který Toyota ukáže v říjnu na autosalonu v Tokiu a který nemusí souviset vůbec s ničím. Myslím si ale, že základ pro vzhled příštího MR2 už byl tímto položen a teď už se budou jen postupně ladit detaily, jak bude Toyota zpracovávat názory veřejnosti na koncept. 😉 Mně osobně zatím mrzí, že to nevypadá, že by se mělo jednat o targu…