Novinky

Honda X-NV Concept: chystá se další elektromobil

V Evropě Honda sice už spoustu let živoří a zatím to nevypadá na obrat k lepšímu, ale jsou i regiony, kde se jí daří. To jsou naštěstí všechny ty důležité – Japonsko, Severní Amerika, Čína… Právě v Číně to rozjela hodně slušně a aktuálně je druhou nejprodávanější značkou vůbec, za VW (a před Geely a Toyotou).

Kde ale zatím Honda trošku kulhá na obě nohy, jsou elektromobily, které jedou v Číně neuvěřitelným tempem – zástupce v této kategorii nemá ani jednoho. Co nevidět by se měl rozjet projekt elektrické značky Hondy Everus s prvním modelem VE-1 a už se chystá další. Na autosalonu v Šanghaji Honda představuje koncept elektro crossoveru X-NV, což není nic jiného, než bateriová verze modelu XR-V, což zase není nic jiného, než ta hezčí verze Hondy HR-V/Vezel.

Zatímco Honda ve spolupráci s čínským Guangzhou Automobile Group (GAC) prodává v Číně klasické, u nás známé HR-V, ve spolupráci se značkou Dongfeng nabízí XR-V, které je takovým hezčím, sportovnějším faceliftem háervéčka, dost možná by mělo větší úspěch i v Evropě. To jen pro připomenutí. 😉

Pokud jde o právě představenou Hondu XN-V, kromě představení vzhledu, zkrášleného řadou do modra laděných doplňků, k autu nic konkrétního známo není, ale je téměř na sto procent, že technika bude shodná s VE-1 (161 k, 280 Nm). Honda se tak nadechuje k ofenzivě, veřejně slíbila, že v roce 2025 bude mít v Číně více než 20 elektrifikovaných modelů. Kolik z nich má být bateriových, nebylo upřesněno.

3 komentáře: „Honda X-NV Concept: chystá se další elektromobil

  • designove to vypada moc pekne…

    • Tohle by se líbilo určitě i v Evropě

    • Tak tak, proc takhle nemuze vypadat normalni benzinove HR-V?

Komentáře nejsou povoleny.