Novinky

Lexus LM: první minivan značky představen

Lexus na autosalonu v Šanghaji ukázal svůj vůbec první velkoprostorový model v historii. Jak už to v některých případech u této luxusní značky Toyoty bývá, nejde o vlastní produkt, ale o vylepšenou verzi existujícího auta, konkrétně Toyoty Alphard.

Ale nebýt profilu s nezaměnitelným tvarem prosklení, asi byste to nepoznali. Příď s obří predátoří tlamou (nejspíš největší v rámci celé modelové řady) je samozřejmě klasický lexus a designéři zaslouží pochvalu, že ve stylu ostatních modelů značky pojali i zadní část MPV, kde byste podobnost s alphardem hledali marně. Lexus LM se bude prodávat pouze v černém nebo bílém laku.

A interiér? To je opravdová bomba. Palubní desku sice Lexus neměnil, pouze osadil vlastními logy a změnil dekorační materiály, ale v nabídce je třeba čtyřmístná verze, která promění prostor za předními sedadly v mobilní (bezmála) kinosál s 26″ televizí, obývací stěnou, ukrývající mimo jiné chladničku a superluxusními polohovatelnými křesly. Tolik volného prostoru vám žádný Rolls-Royce nenabídne. 😉 Jinak ale auto bude samozřejmě standardně sedmimístné.

Aby MPV od Toyoty splnilo vyšší nároky na komfort jízdy, dostalo LM stejný systém odpružení s hydraulickými dorazy a specifickou konstrukcí tlumičů. Tohle auto se bude prodávat ve verzi Lexus LM 350 s atmosférickým V6 3,5 l a jalo Lexus LM 300h s elektrifikovaným 2,5litrovým čtyřválcem a to v kombinaci s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Jeden myslel na “Lexus LM: první minivan značky představen

  • teda ten predek je dost hnusnej, ale v realu to asi bude hezci…. jinak to je super. Docela bych nekomu delal ridice 🙂 Nebo jinak – radsi bejt asi ten milionar 🙂

Komentáře nejsou povoleny.