Novinky

Honda NeoWing: nové patenty na tříkolku. Dostane motor z Gold Wingu?

Honda si vloni na podzim u patentových úřadů zaregistrovala některá technická řešení v souvislosti s tříkolkou ve stylu Yamahy Niken, které kromě spílání na složitost systému naklápění vyvolalo též spekulace o zájmu největšího výrobce motorek na světě vstoupit i do této kategorie přibližovadel. Nyní se patentové spisy rozšiřují o další položky, de facto došlo k registraci kompletního designu konceptu NeoWing.

To jednak může znamenat, že Honda jednoduše nechce, aby to nějaký Číňan obkreslil, ale mnohem pravděpodobnější je, že se na tomto typu motorky opravdu pracuje a že bude mít design velmi podobný výchozímu konceptu.

Zatímco původní NeoWing byl hybrid se čtyřválcovým boxerem, Honda nově patenty rozšiřuje na použití dvouválce a šestiválce(!), to by znamenalo, že tříkolka dostane 125 koňovou plochou osmnáctistovku z modelu Gold Wing se spoustou točivého momentu a bude tak mít největší kubaturu v tomto segmentu. Aplikace dvouválce by pak mohla znamenat, že vzniknou dvě motorické verze. Nebo dokonce tři? Ale to už spekulujeme moc. 😉 Každopádně je jisté, že produkční neowing bude pořádný kus motorky.

Zákulisní informace hovoří o zahájení prodeje v roce 2020, což by mohlo znamenat, že se sériový neowing ukáže už v letos v říjnu na autosalonu v Tokiu

.