Novinky

Acura: vrátí se SUV kupé do nabídky?

Acura je rozhodně sympatická tím, že nerezignuje na sedany a chce se jim v následujících letech intenzivněji věnovat, představení úplně nového luxusně-sportovního sedanu, u něhož možná dojde k obnovení jména Legend, bylo již ohlášeno na léto. Ale nemá smysl se vzpírat aktuálním trendům, i Acura je existenčně závislá na svých SUV modelech RDX a MDX.

A nejen to – navzdory nedávným prohlášením o zaměření na sedany to vypadá, že Acura chce znovu zkusit vrátit do nabídky SUV-kupé, protože tento typ aut nabírá u luxusních značek na důležitosti – a to i v USA. Určitě si vzpomínáte, že Acura už taková auto měla, říkala mu ZDX a zareagovala jím na BMW X6 rychleji, než ostatní luxusní značky. Jenže prodejně bylo ZDX propadák. Možná za to mohl design, možná na to Amerika ještě nebyla připravena a v Evropě, kde tahle auta zažívala boom, Acura nepůsobí.

Každopádně teď už by měly být okolnosti nakloněny SUV-kupé více a zákulisní šuškanda tvrdí, že Acura plánuje ZDX Mk.II. zatím však není známo, v jaké fázi celý projekt je. Jen ať nespěchají, už se těšíme hlavně na legenda a TLX. 😉

6 komentářů: „Acura: vrátí se SUV kupé do nabídky?

  • No to jsem tedy zvědav… jak na Lego, tak na ZDX v nově ohlášeném sporty-looku

    • To rozhodně nejsi sám. Opravdu mě zajímá, kolik toho zůstane z konceptu Precision. 😉

      • Budeme hádat jak blízko to bude nule? 😀

        • RDX ukázalo, že nule se to blížit nebude 😉

  • Náhodou to ZDXo bylo hodně cool auto. Škoda, že to nedopadlo dobře. 3,7V6 bych si vzal i dneska a šup do „plynu!“

    • Presne. ZDX bylo jedno z nejhezcich aut co jsem kdy videl. Na dvojku jsem teda hodne zvedav.

Komentáře nejsou povoleny.