Novinky

Toyota: 12 nových nebo omlazených aut v příštích 3 letech

Největší japonskou automobilku čeká v následujících třech letech spousta práce. Chce v období 2019-2021 představit dvanáct nových nebo faceliftovaných modelů. Sice je to informace, týkající se amerického trhu, ale vzhledem ke globalizované nabídce automobilek nepřijde zkrátka určitě ani Evropa.

Mezi auty, na která se můžeme stoprocentně těšit i u nás, je kromě již prodávané corolly, RAV4 a supry také nový yaris a faceliftované C-HR. Mohl by to stihnout i Land Cruiser na nové platformě a dost možná i druhá generace GT 86.

Ve hře by mělo být také nové SUV, odvozené od konceptu FT-4X. Velikostně by sice mělo být zhruba na úrovni C-HR, ale jeho zaměření bude výrazně off-roadovější, takže by si nemělo s výhradně předokolkovým C-HR konkurovat. Už proto že by mělo být o poznání dražší. Auto by se svým naturelem hodilo především do Ameriky, ale zájemce by si mohlo najít i v Evropě.

Pokud jde o Ameriku, tam už mají slíbenou novou generaci modelu Tundra, v dokončovací fázi je minivan Sienna a možná se do tříletého plánu vejde i sequoia a tacoma.