Novinky

Honda Civic Type R: zase s maskováním a zase na Ringu. Co se chystá?

Honda už zase vzala sportovní Civic Type R na Severní smyčku Nürburgringu za účelem testování. Ale čeho, když už se auto více než dva roky prodává?

Špionážní fotografové zachytili na Ringu dva maskované prototypy. První z nich, bílý, má kamufláž na předním nárazníku, zrcátkách a masce (údajně tam jezdil už na podzim), žlutý(!) navíc maskuje střechu a nádech v kapotě. Pod fólií to vypadá, že Honda provedla určité změny vzhledu předního nárazníku, nechci to zakřiknout, ale jako by došlo ke změně v oblasti falešných bočních kapes. Jako bych tam viděl záslepky horní části, jaké použil u svého konceptu Mugen, nebo tam minimálně přibude nějaký další aerodynamický prvek.

Ale to není to nejzajímavější, otázkou je, proč jsou do fólie zabalená zrcátka, střecha a nasávací otvor NACA. Nabízí se dvě možnosti – Honda buď připravuje pro zájemce o Civic Type R sadu karbonových dílů, aby trochu snížila hmotnost auta – nárazníky, zpětná zrcátka, střechu, střešní křidélko a vstupní otvor v kapotě nebo se rovnou chysté komplexně odlehčená verze.

Honda již dříve slibovala, že je připravena nabídnout další varianty CTR, pokud si je zákazníci budou přát, popřípadě pokud si to vyžádá vývoj na trhu, protože Honda nehodlá nikomu přenechat titul nejrychlejší předokolky na Nürburgringu …a jak známo, teď se tam prohání Renault Mégane… Každopádně testování souvisí s chystaným faceliftem Civicu, jenž bude představen pravděpodobně v září na autosalonu ve Frankfurtu – a to včetně CTR. Fotografie prototypů si můžete prohlédnout třeba na webu carscoops, třeba objevíte ještě něco, čeho jsem si nevšiml. 😉

Jeden myslel na “Honda Civic Type R: zase s maskováním a zase na Ringu. Co se chystá?

  • Vypadá to i na hezčí kola. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.