Novinky

Honda má lak za 140 tisíc korun. Co je na něm zvláštního?

Už je to docela dávno, co Honda měla ve výbavě všechno bez příplatku, metalický lak nevyjímaje. Ten už je dnes, spolu s perleťovými odstíny za necelých (stále snesitelných) 14 tisíc korun, ale dají se sehnat i dražší.

U supersportu NSX za metalízu nebo perleť připlatíte jen o málo více – v přepočtu 16 100 Kč, ale Honda pro tohle auto má v rukávu ještě něco extra. Jak se na prémiovou značku sluší, pro Acuru NSX (a tím pádem i Hondu NSX) existuje i nabídka luxusních laků, jimž automobilka říká Andaro.

Jedná se o čtyřvrstvé laky Nouvelle Blue Pearl a Valencia Red Pearl. S nádherným modrým lakem se Acura chlubila již při představení NSX II, ale nebyly k dispozici žádné podrobnosti. Nyní se Honda rozhodla trošku zpropagovat ten druhý.

Základem je červený, tedy spíše lososový lak, na který přijde tónovaný čirý lak, jenž z lososového vykouzlí tmavý odstín rudé. Následuje další vrstva čirého laku, nanášená odlišnými tryskami, což zaručí výrazný lesk. Pak se lak 40 minut peče a 24 hodin odpočívá, následuje pískování a leštění. Následuje ještě jedna vrstva čirého laku, opět pískování a leštění. Jak celý proces probíhá, ukazuje video v závěru článku …a v konečném důsledku vás to bude stát 140 tisíc korun extra. Ale každý, kdo měl možnost barvy vidět naživo říká, že to stojí za to. Tak si to nechte projít hlavou. 😉

Mimochodem – Valencia Red Pearl se dá pořídit i levněji, než včetně NSX, zanedlouho se začne nabízet sedan Acura TLX PMC, která dostane přesně ten samý. 🙂