Novinky

Toyota Mark X Final Edition: loučí se další japonská kultovka

Tohle není dobrý týden. Včera Mitsubishi oznámilo (japonský) konec off-roadu Pajero a dnes se přidává Toyota s funusem sportovně laděného zadokolkového sedanu Mark X. Povídání na téma tohoto modelu by vydalo na knihu, tak alespoň ve stručnosti:

Tohle auto bylo poprvé představeno už v roce 1968 jako Toyopet Corona Mark II, následně už pouze jako Corona Mark X a na některých trzích se prodávalo také jako Cressida. Označení Mark X (popřípadě Reiz) nese od roku 2004 a poslední generace se s celou řadou vylepšení prodává od roku 2009. V portfoliu se nedávno objevila také ostrá verze Mark X GRMN s výkonem 318 koní.

Tohle všechno se ale už stává minulostí. Mark X se definitivně loučí verzí Final Edition, která dostala 18″ kola, upravený přední nárazník, černo-červené koženkové čalounění s kontrastním šitím a karoserii v barvách White Pearl Crystal Shine, Silver Metallic a Precious Black Pearl.

Toyota Mark X Final Edition se bude nabízet ve verzích 250S and 250S Four (s pohonem všech kol), v obou případech s motorem V6 2.5 s výkonem 203 koní a točivým momentem 243 koní, jenž zvládne zrychlení z nuly na stovku za 8,4 s.