Novinky

Nissan GT-R: nejokřídlenější Godzilla všech dob!

Slogan „Red Bull vám dává křídla“ už není tak cool, jak býval. Křídla teď dává společnost Franco Scribante Racing z Jižní Afriky, která pro závod do vrchu Jaguar Simola Hillclimb připravila speciál na bázi Nissanu GT-R, jenž disponuje nejen gigantickým křídlem na víku kufru, ale navíc i neméně monstrózním žehlícím prknem v úrovni předních(!) světlometů.

Aerodynamiku dále vylepšuje impozantní přední splitter a zadní difuzor, tam musí být tolik přítlaku, že by snad auto mohlo jet i po stropě tunelu. 😀 A nejen to. Milé GT-R prošlo samozřejmě komplexním přerodem ze silničního auta na závodní speciál, se vším, co k tomu patří – snížením váhy počínaje a vyztužením a náhradou většiny komponentů za odolnější, popřípadě lehčí (všechny panely karoserie jsou nyní z karbonu). Za zmínku mezi nesčetnými ostatními modifikacemi (o nichž se koneckonců tvůrci auta zatím moc nerozpovídali) stojí určitě ještě výfuky, vyvedené už pode dveřmi.

O výkonu poladěného motoru V6 3.8 twin-turbo se hovoří jen neurčitě, měl by mít 1600 koní na kolech, ale technicky má mít dokonce na 2200 koní! Celý komplet korunuje zajímavý šedomodrý lak karoserie i povedené fotografie Stefana Kotzé. Bez ohledu na to, jak auto v závodě, jenž se koná od 2. do 5. května, skončí, určitě udělá dojem. 😉

2 komentáře: „Nissan GT-R: nejokřídlenější Godzilla všech dob!

  • strasny… by me zajimalo jak to predni kridlo funguje v zatackach… jestli to aero vubec funguje. Mi prijde, ze za tim predkem uz musi bejt tak „spinavej“ vzduch, ze kdovi co se tam deje.
    To je na Pikes Peak nebo s tim chtej jezdit proti F1 nejaky exhibice?

    • jo uz vidim ten napis ve fotce „hillclimb“… tak to jsem zvedav na vysledky.

Komentáře nejsou povoleny.