Novinky

Honda Civic Type R: maskovaný prototyp na videu!

Před pár dny byly na Severní smyčce Nürburgringu načapány dva vývojové prototypy Civicu Type R modelového roku 2021, vybavené kamufláží, maskující pozměněné nárazníky a další díly karoserie, které možná budou u faceliftovaného modelu z karbonu.

Nyní se dokonce objevilo video, kde můžete vidět auta na Ringu v akci. Objevila se také zpráva, že by mohl být výkon motoru 2.0 VTEC Turbo posunutý na 330 koní, ale zatím nebyla potvrzena z více zdrojů, takže bych ji nebral moc vážně. Zajímavé je ale minimálně to, že Honda současně testuje dvě verze Civicu, což naznačuje, že by v nabídce mohly být po faceliftu minimálně dvě – první ostřejší, než doposud a druhá stejná nebo možná i o něco civilizovanější. 😉

16 komentářů: „Honda Civic Type R: maskovaný prototyp na videu!

  • Pozerám, že zvuk nezmenili ani nepridali klpaku alebo niečo… jediná chyba Type R, a ešte to, že do nej nevôjdem 😀

    • Mohli trochu zapracovat na zvuku. to máš pravdu. 🙁
      Nevejdeš se do CTR? Vždyť je to největší hot-hatch v kategorii, sedí se úplně na zemi. :-O

      • Mám 2 metre a pomerne dlhé nohy. Do normálneho Civicu vôjdem tak LTT, problém je, že Type R ma hrubšie sedačky a ja tak udieram do stredovej konzoly + volant mi šúcha nohu… Do I30 N vôjdem, do Leon Cupra aj Golf R tiež, rovnako aj Megane RS, len do Civicu nie (aj základný civic sport plus je z nich najmenší priestorom na nohy pre šoféra)

        • Tos mě fakt překvapil, jsi fakt první, koho jsem slyšel si stěžovat na prostornost Civicu vepředu.

          • Brat má 194cm a uvažuje nad kúpou Civic Sport Plus, no tiež ten priestor v predu je menší ako u konkurencie ( i30, Leon…)

          • Ja zkousel 1.5 turbo v automatu. Jenze automat je jen ve sport plus a tam je vzdy stresni okno.
            Mam 185cm a nemohl jsem ani narovnat hlavu. Nejdriv jsem si myslel, ze je rozbite sedadlo, ze nejde dat nize, ale bylo max. dole.

          • Začínám si myslet, že mi chybí pár obratlů, když se všude se 183 cm vejdu. 😀

          • Japan Cars a i s kokosákem na hlavě, co 😉
            Ale co jsem na Auto.cz srovnával vnitřní rozměry, tak koncern i Korejci mají více místa nad hlavou. Naštěstí svých 187cm do CXG Sport v pohodě poskládám 🙂

  • Každopádně testování souvisí s chystaným faceliftem Civicu, jenž bude představen pravděpodobně v září na autosalonu ve Frankfurtu…

    …a ted se piše o modelovem roku 2021 a ja myslel, že když bude facelift predstaven ve 2019, že by mohl bejt 2020, tak jsem ted z toho zmatenej 🙂 …když buh da a vše se sejde jak ma, tak si tenhle jeden kousek mam v planu poridit prošti rok a ted vubec nevim. Zatim mam ješte rok, ale polykam veškere info o tomhle naprosto brutalnim aute, ktere mi už rok denno denne neda spat 😀 😀

    • Automobilky zpravidla už v půlce roku představují modelový rok další, tedy v červnu 2019 přichází MY2020. Pokud Honda ukáže Civic ve Frankfurtu, nejspíš ho nezačne prodávat ihned, ale až koncem roku nebo začátkem 2020, ale už to bude MY2021. Neplatí to vždy, nekdy se to posouvá, ale označení modelového roku se s kalendářním překrývá. ?

  • Zvýšení výkonu CTR pro MY2021 na 320k? Asi chyba redakce – již nyní má CTR 320k. Nebo?

    • Pardon, překlep, má být 330. 😉 Ale stejně bych na to moc nesázel. 😀

      • Nemyslím, že výkon chýba CTRku. Reálne jej chýba len zvuk, ináč je dokonalá(až na to, že nevôjdem do nej ?)

        • Marek: kromě hodně špatného zvuku tomu navíc chybí charakter – jede to jako kráva, ale je to nuda. Zkoušel jsem to dvakrát, prostě ne. Nudnost nejvíc vynikne právě tam, kde by auto mělo být zábavné – když jedeš naplno. Když člověk točí pořád 5000-7000 otáček, vidí, jak je to auto tupé (výkon jde o sotva 8% nahoru, zato krouťák jde o 20% dolů a je to strašně znát, mě to nebavilo). Holt jsem stará škola, aby mě auto bavilo, musí mít nejen výkon, ale taky gradující průběh. Sice se to Hondě povedlo udělat ještě dobře, takový Golf R má výkon od 5k to 6.5k konstatní a je tak cítit jen ten pád krouťáku a je to ještě tupější, Honda má aspoň malou špičičku. Nicméně prostě ne. Když jsem sedl do stejně silného Caymana S, tak to bylo jak nebe a dudy. Jasný, jedno je Porsche za 2 mega a druhý hot hatch nižší střední za půlku, ale to je vcelku jedno – ve své době to bylo přesně naopak, nudné Porsche vs. fantastická S2000. Dnes se situace srovnala, s novým Caymanem jsem nejel, ale s turbem je to dle všeho stejná nuda jako Honda, už si nemají co vyčítat (akorát Cayman dokáže točit o něco výš, ale špičku to má o ničem).

          Ergo za mega raději ojetou 981 než nový CTR.

          • Tu hovoríš o probléme, ktorý sa dá vyriešiť iba objemom resp. veľkosťou motora (či už pre Turbo alebo bez neho). Cayman je flat 6, čo je o niečom inom. 2 válce naviac a 0,7-1,4l objemu (podľa verzie) robí svoje. Nevravím, že nie sú autá, ktoré jazdia lepšie resp. majú lepší charakter, no z Hothatchov je to jednoznačne TOP čo tu dnes je a dovolím si povedať, že aj TOP z toho čo tu bolo za posledné roky. Podvozok je dokonalý, riadenie a radenie ani nehovorím, no je pravda, že VTEC bez turba bol niečo iné, avšak emisie nepustia. Ak to však porovnám s turbomotormi iných výrobcov, tak pri tomto človek cíti to turbo najmenej a charakter motora je z hothatchov medzi najlepšími ak nie najlepší.

            P.S. Nechápem prečo ľudia stále porovnávajú ojazdené autá s novými… jasné, že za tú cenu si kúpiš ojazdené iné autá zo starej éry, no treba porovnávať nové s novým a jazdenku s jazdenkou, ináč to nemá vôbec význam.

          • Marek: co je špatného na porovnávání starého s novým? Porovnávám, co dostanu za svoje peníze. Takhle mi v garáži skončil ojetý A8G místo nového C8G a ojetý Lex místo nového C10G. Naopak místo ojetého C9G předface jsem raději koupil nový C9G poface.

            Já naopak nechápu, proč by se někdo omezoval na nová auta, když rozšířením na auta ojetá získá podstatně zajímavější pole pro výběr.

Komentáře nejsou povoleny.