Novinky

F1 2019 Baku: Honda opět těsně pod pódiem

Máme za sebou další závod formule 1, který zase přinesl bramborovou medaili stáji Red Bull – Honda, když Max Verstappen dojel tak, jak odstartoval – čtvrtý. Ale celkový dojem z výkonu Red Bullu byl lepší, než jak to ve finále dopadlo.

Pierre Gasly po trestu startoval jako poslední z boxové uličky a propracoval se v jedné části závodu dokonce na páté místo – těžko si lze představit lepší důkaz výkonnosti monopostu, jenže smůly se letos asi nezbaví. Znenadání si stěžoval na ztrátu výkonu a následně odstoupil. Pokud vám také zamrazilo, že by poprvé motor Honda zklamal, navíc v nejnovější specifikaci, která si odbyla v Baku svou premiéru, tak zatím to vypadá, že tomu tak není – na vysokých obrubnících zřejmě hodila do ringu ručník hnací hřídel.

Mrzuté je, že v té době Verstappen mohutně stahoval trojici před sebou a mohl ještě zabojovat o pódium, po vyjetí safety caru mu ale vychladly pneumatiky, která už nedokázal zahřát a nic z toho nebylo. I tak ale zanechal dobrý dojem. Já vím, že bychom už chtěli vídat Hondu na stupních vítězů, ale tohle je prostě po odchodu od McLarenu úplně jiný svět. 😉

Co se Toro Rosso týče, těm letošní rok také moc nevychází. Kvyjat sice překvapil v kvalifikaci šestým místem, ale už ho nedokázal využít, úplně nevyšla strategie, jednou se trošku opřel o zeď, pak přišla šťouchanice s Renaultem a nakonec odstoupil. Albon startoval ze 13. místa a po nepříliš výrazném výkonu skončil těsně za body.

3 komentáře: „F1 2019 Baku: Honda opět těsně pod pódiem

  • Zatiaľ spokojnosť s výkonom Hondy, ak si porovnáme predchádzajúce trápenie v šasi McLarenu. Myslím, že ich vzájomný rozvod pomohol obom. Ako McLaren, tak Honda podávajú lepšie výsledky. Pre mňa bolo síce spojenie Honda – McLaren ikonické ešte z čias Ayrtona Sennu, ale chápe, doba pokročila a zaužívané vzorce nebudú platiť naveky. Bol som veľmi milo prekvapený, ako sa Max v Baku doťahoval na Sebastiana. Zatiaľ absolútna spokojnosť posun je evidentný!

    • Přesně jak říkáš, McLaren-Honda, to bylo kultovní spojení, kdyby bývalo vyšlo to, bylo by to pěkné, osobně k Red Bullu nemám žádný vztah. Ale nakonec jde hlavně o výsledky a ty jsou zatím moc pěkné. (y)

  • tak tak… snad to taky nekdy uvidim 😀 nejak neni cas (a televize)

Komentáře nejsou povoleny.