Novinky

Mitsubishi chce pick-up i pro Ameriku. Bude spřízněný s Nissanem

Tři diamanty mají v současnosti kvůli své záměrné orientaci na crossovery a SUV dost omezenou nabídku modelů a ještě navíc nemohou prodávat jeden ze svých důležitých modelů, pick-up L200, v Americe. To ale chce Mitsubishi změnit.

Pick-up nabízela automobilka v USA naposledy v roce 2009, jednalo se o model Raider, což byl vlastně převlečený Dodge Dakota. Nebyl sice moc úspěšný, ale každý model k posílení pozice na tomto klíčovém trhu samozřejmě přijde vhod.

Mitsubishi by se proto chtělo, podle slov šéfa severoamerického zastoupení Marka Chaffin, s pick-upem do tohoto regionu vrátit. Ba co víc, již delší dobu se hovoří, že by mělo mít na starosti vývoj pick-upů pro celou alianci Renault-Nissan. Je tedy pravděpodobné, že Mitsubishi bude zodpovědné i za vývoj již ohlášené nové generace modelu Nissan Frontier, postaveného na nové platformě. Ten by se měl představit už v roce 2021.

Samotné Mitsubishi ale bude muset čekat asi trochu déle, v zákulisí se hovoří o představení až v roce 2024 a o tom, že ponese jméno Triton. To by současně znamenalo, že půjde o globální model, jenž by se k nám dostal jako nová generace typu L200.