Novinky

BTCC 2019: skvělý začátek sezony pro Hondu, Subaru i Toyotu

Šampionát britských cesťáků už má za sebou první dva závody v Brands Hatch a Donington Parku, takže vlastně šest, protože při každém podniku se jedou tři. A všechny zúčastněné japonské značky už dosáhly pódiových příček, přičemž dvě z nich i vítězství v závodě.

V Brands Hatch si vyjel Ashley Sutton se Subaru Levorg pole position, které ve druhém závodě přetavil ve stříbrnou příčku na stupních vítězů. První závod sezony vyhrál Josh Cook s Civicem Type R (FK8) a třetí Rory Butcher dokonce se starším Civicem Type R FK2.

V Donington Parku dopadla kvalda hodně zajímavě. Vyhrálo sice BMW 330i, ale za ním se seřadilo sedm(!) japonských závoďáků – CTR, Levorg, 2x CTR, Corolla, 2x CTR. V prvním závodě toho využil opět Sutton s levorgem, jenž dojel druhý. Povedl se mu i druhý závod, kde dojel třetí, na druhou příčku se probojoval Matt Neal z továrního týmu Hondy. Ve třetím závodě se nejvíce radoval Tom Ingram s Toyotou Corolla, to je v podání úplně nového auta parádní výsledek. Společnost mu dělal třetí Josh Cook s „tajpárem“.

Ačkoli Subaru na letošní vítězství teprve čeká, vyrovnané výsledky zatím zajistily Suttonovi první místo v průběžném pořadí, Josh Cook je s tříbodovou ztrátou druhý.