Novinky

Toyota a Panasonic budou spolupracovat na projektu připojených domácností

Toyota má v plánu rozšířit své pole působnosti do dalších oblastí a dopomoci jí k tomu má spolupráce s firmou Panasonic. Po spolupráci na výrobě akumulátorů nyní obě firmy budou společně vyvíjet „connected services“ pro domy a městské aglomerace.

Dálkové ovládání a kontrolování domů a domácností s jejich majiteli i v době, kdy nejsou doma, propojení jednotlivých spotřebičů s příslušnými dodavatelskými firmami (např. dodávky v lednici docházejících potravin) nebo servisy, deaktivace elektřiny nebo odpojení vody v případě havárie… Toto propojení přinese spoustu možností, o kterých jsme ani nevěděli, že je potřebujeme. 🙂

Do tohoto konceptu samozřejmě bude zapadat i konektivita mezi domem a autem v případě vzájemné distribuce elektrické energie, dobíjení akumulátorů auta solární energií nebo energií z domácích akumulátorů v závislosti na aktuálních podmínkách, bude prostě možné využít konektivitu různými způsoby.

Společný joint-venture podnik bude vlastněn rovným dílem Panasonicem a Toyotou, přičemž prvně jmenovaná firma do něj převede odpovídající podíly ve firmách Panasonic Homes, Panasonic Engineering a Matsumura-gumi.

2 komentáře: „Toyota a Panasonic budou spolupracovat na projektu připojených domácností

  • ja myslim, ze zlodeji apod. se na toto uz tesi 🙂

    • Osobně si neumím tyhle výhody představit v praxi, asi to bude tím dřívějším datem narození. 😀

Komentáře nejsou povoleny.