Novinky

Nissan Ultimate Parks Titan: unikát pro správce přírodní rezervace

Nissan představil unikátní projekt Ultimate Parks Titan. Vypadá jako koncept, ale je to skutečné auto, určené pro běžný provoz. Automobilka jej postavila u příležitosti 50leté existence rezervace Grand Canyon National Park a bude věnován správě parku Grand Canyon Conservancy. Ta jej bude využívat zejména pro potřeby lesnické školy Canyon Field School.

Ultimate Parks Titan dostal o 80 mm zvýšený podvozek, vzduchové pérování Hellwig a terénní pneumatiky Nitto Trail Grappler o průměru 35 palců. Auto má prodloužený rám, aby se dozadu vešlo potřebné vybavení – zamykací skladovací systém, přístřešek, ale třeba i svářecí sada Miller EnPak.

Nelze si nevšimnout custom předního nárazníku Addictive Desert Designs HoneyBadger s navijákem a nástavců blatníků. Protože ani v této konfiguraci nelze do auta naložit vše, co by budoucí uživatelé automobilu mohli potřebovat, za autem je ještě připojen přívěs s další outdoorovou výbavou. Titan disponuje také zvětšenou 55galonovou nádrží a palivovým článkem pro výrobu elektřiny.

S celým tímhle nákladem si jistě atmosférický benzinový motor V8 5,6 l s výkonem 395 koní, točivým momentem 539 Nm a sedmistupňovým automatem hravě poradí. Pohon všech kol s uzávěrkou zadního diferenciálu je pochopitelně nezbytností.