Novinky

Nissan Destination Frontier: pro přežití v divočině

Nissan na kempovací výstavě Overland Expo West v kalifornském Flagstaffu představil už druhý vůz pro pohyb a pobyt v místech, vzdálených od civilizace. Po Ultimate Parks Titan, jenž skutečně vyrazí na silnice i mimo ně, je tu tentokrát koncept Destination Frontier.

Frontier se vyrábí od roku 2004, ale prodeje rozhodně nejdou strmě dolů, rok 2018 byl nejúspěšnější v historii modelu, pořídilo jej 79.600 Američanů. Nyní se prezentuje jako studie Destination Frontier, což je původně Frontier Crew Cab SV 4×4 Midnight Edition s určitými drobnými výhodami. 😉

Podvozek je zvýšen o 80 mm, na kolech jsou navlečeny terénní pneumatiky, na předním nárazníku je připevněn naviják a ložná plocha byla vybavena nosičem Leitner Designs. Ten současné slouží k upevnění základny stanu. Nemalou část nákladového prostoru zabírá obří přenosná lednička Dometic, ale jak vidno, zbylo místo i na kempingový stolek a křesla. Kompletní výčet provedených modifikací najdete v infografice ve fotogalerii.

Přestože se jedná o koncept, Nissan říká, že všechny použité komponenty jsou běžné k prodeji a nic tedy nebrání si postavit vlastní Destination, zájemci by se měli vejít do částky 40 tisíc dolarů.

Jeden myslel na “Nissan Destination Frontier: pro přežití v divočině

  • to je pekny… by byla dovolena, libilo by se mi neco takovyho..

Komentáře nejsou povoleny.