Novinky

Honda Civic Type R OveRland: off-road s výkonem 400 koní

Britské zastoupení Hondy přivezl na SMMT Test Day dost bizarní exemplář Civicu Type R. Říká mu OveRland a stvořil jej známý specialista na terénní vozy, firma Ralph Hosier Engineering. Tedy přesnější by bylo, že jej tvoří, protože auto ještě není dokončeno, finalizace potrvá ještě asi měsíc.

Každopádně – milý CTR dostal o 10 cm zvýšený vzduchový podvozek, balónové terénní pneumatiky BFGoodrich o rozměru 255/55, které se ukrývají v rozšířených blatnících. Přední (a zřejmě i zadní) nárazník byl modifikován, stejně jako zadní náprava. Zatím není zcela zřejmé, zda Civic Type R OveRland dostane i pohon všech kol, ale vzhledem k tomu že má stejnou platformu jako CR-V, by to nemuselo být nakonec úplně vyloučené.

Výkon motoru byl pomocí úpravy softwaru, většího mezichladiče, vylepšeného sání a sportovního výfuku zvýšen na 405 koní, zatímco točivý moment se zvedl na rovných 500 Nm. Samozřejmě se jedná pouze o showcar, který má podle Hosiera „předvést potenciál auta a zdůraznit jeho sportovní a hravou povahu“. Ale když budete chtít, na zakázku vám za příslušně tučnou sumičku cétéerko určitě v tomto stylu rád předělá také. 😉

6 komentářů: „Honda Civic Type R OveRland: off-road s výkonem 400 koní

  • tak bylo by zajimavy neco takovyho videt na dakaru nebo v rallye.

    • Ha. Okamžite po prečítaní tvôjho nicku som vedel, ako to auto pomenovať jedným slovom! 😉

  • „Zatím není zcela zřejmé, zda Civic Type R OveRland dostane i pohon všech kol“ WTF???
    A ja si blahove myslel a ani jsem o tom nepochyboval ze to ZCELA JISTE JE 4×4. Jestli tohle neudelaji jako ctyrkolku, tak vubec netusim smysl takoveho vytvoru.

    • Jo a jinak mi vzhledem trochu pripomina Accord Crosstour 🙂

    • Však ten výtvor žádný smysl nemá. 😀 I když FWD auta rallye jezdí taky. 😉
      Tak nebudu psát, že to má 4×4, když to nikde nezaznělo, což ale neznamená, že nemá. 😀

Komentáře nejsou povoleny.